Inloop in Helmond
inloop2
Op zaterdag 8 november organiseert de HCC!ZOB een inloop in Helmond. In wijkhuis de Westwijzer laten die middag leden van de verschillende hobbygroepen zien waarom zij de computer gebruiken bij hun activiteiten. Zoals:
  • borduren met behulp van een computer
  • muziek maken met een pc
  • video
  • fotokring
  • andere (gratis) besturingssysytemen (Android, Linux)
  • omgaan met tablets
  • computer ombouwen/opschonen/uitbreiden/..
  • gebruik en installeren van gratis computerprogramma's (mediaplayer VLC, tekstverwerker OpenOffice, muziek cd's rippen met FreeRIP, opschonen met CCleaner, ..)
De leden zijn allemaal vooral hobbyisten en zij willen u graag laten zien waarmee ze bezig zijn en wie weet wordt u ook enthousiast.
Niets moet, u bent gewoon van harte welkom om eens binnen te lopen.
Heeft u vragen over uw pc/laptop/tablet? Neem die mee, een mooie gelegenheid om kennis te maken.

Waar: wijkhuis de Westwijzer, Cortenbachstraat 70, Helmond
Lokaal: de spiegelzaal
Wanneer: zaterdag 8 november
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
 
Home entertainment
logo digitalwereld
home entertainment
Op woensdag 18 juni was er in Helmond en op 1 september in Eindhoven een interessante lezing over home entertainment. Door Martin Bekelaar van de HCCZOB werd helder en met humor uitgelegd hoe men thuis op een handige manier door het hele huis kan genieten van de eigen foto's, muziek en video. Van de PPpresentatie is een kopie beschikbaar gesteld in de vorm van een pdf bestand. Die kunt u hier tot half oktober binnenhalen.

 
Nieuwsbrief
nieuwsbrief 01Nieuws van de HCC!ZOB en aankondigingen van onze activiteiten worden ook in de digitale nieuwsbrief gedaan. Voor HCC!ZOB is dit hèt middel om leden en niet-leden te informeren. Zorg dus dat u die ontvangt. Kost niets!

Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet? Meldt u zich dan aan. Leden kunnen dat doen via de website van de HCC (verderop), niet-leden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

U kunt dat adres ook gebruiken voor het aanvragen van nieuwsbrieven van andere HCC-groeperingen.
Heeft u een artikel voor de Nieuwsbrief? Stuur die dan naar Colette Keuten, met een kopie naar Theo de Kruijf, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer...
 
Website HCC!ZOB
webmaster 03 De website van HCC!ZOB wordt beheerd door Theo de Kruijf.
Wilt u een artikel plaatsen of heeft u een vraag, stuur die dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Artikelen voor de Nieuwsbrief van HCC!zob graag naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Flight Simulation
flightsim 02Beste HCC'ers,

We zijn een afdeling van de HCC-ZOB met de naam Touch&Go. Dat betekent dat we met het vliegprogramma Flightsimulator bezig zijn. Op de inloop-zaterdagen zijn we altijd aanwezig. Daar laten we op het grote videoscherm zien wat de mogelijkheden zijn van dit programma.

Eén keer in de maand hebben we op een donderdag de lesavond. Dan is het mogelijk om met een basiscursus te beginnen. We hebben plaats voor maximaal 5 mensen die serieus van plan zijn om deze cursus te gaan volgen. Het enige dat we vragen is om de eigen spullen mee te brengen: een computer, een joystick, het geïnstalleerde programma en natuurlijk serieuze inzet. Je moet wel lid zijn van de HCC.

Zo'n lesavond begint om 20 uur en gaat door tot 23 uur. Wij zorgen voor de presentatie en andere benodigdheden. Het plan is om in april te beginnen met de eerste lessen. Alles vindt plaats in Eindhoven, wijkgebouw 't Slot, Kastelenplein 167.

Heb je interesse en wil je deelnemen, geef je dan op bij Frits Putters, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Helpdesk-Inloop
helpdesk1 Elke dinsdagmiddag organiseert HCC!ZoB samen met de PTCC een Helpdesk Computerhulp. U kunt bij hier terecht met al uw vragen en problemen op het gebied van computers en tablets.

Vrijwilligers, met kennis van zaken, staan dan voor u klaar en zullen proberen om u verder te helpen. Natuurlijk weten zij ook niet alles, maar samen kom je vaak heel ver.

Waar: Gemeenschaphuis De Ronde, Tongelresestraat 146, 5613 DP Eindhoven
Wanneer: elke dinsdag, in juli en augustus ééns per twee weken.
Tijd: 13:30 - 16:00 uur