Linux in Helmond
linux
Enkele leden van de HCC Zuid-oost Brabant willen in Helmond een Linux werkgroep opzetten. In Eindhoven is die er al lang, maar ook in en rond Helmond zijn er belangstellenden.
De bedoeling is om kennis te maken en/of de kennis verder uit te breiden van één of meerdere Linux-varianten. Bekend zijn Mint en Ubuntu, maar er zijn er nog meer. Al deze distro's zijn eenvoudig en zonder kosten van het internet te halen en het is een uitdaging zo'n besturingssysteem goed draaiend te krijgen, dus er mee te kunnen doen wat je ook met Windows kan. Graag willen wij weten wie dit ook een uitdaging vindt.

Op dinsdag 12 augustus willen we om 10 uur bij elkaar komen in Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70, Helmond. Iedereen is welkom, lid van de HCC of niet.
Heeft u vragen of tips, stuurt u die dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Wat: oprichten linux werkgroep in Helmond
Waar: wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70, Helmond
Wanneer: dinsdag 12 augustus 2014
Tijd:10.00 uur.

 
Vrijwilligerspenning
img 9742bVrijwilligerspenning voor Peter van Oorschot

Tijdens de inloop op afgelopen zaterdag 21 juni werd Peter van Oorschot gehuldigd. Omdat Peter meer dan 25 jaar als vrijwilliger actief is bij de HCCZOB, ontving hij uit handen van de Eindhovense wethouder Dorst de vrijwilligerspenning met oorkonde. Peter was aangenaam verrast met zoveel blijk van waardering vanuit gemeente en bestuur en de aanwezigheid van zoveel belangstellenden.

Peter is op meerdere fronten actief bij de HCCZOB. U vindt hem vrijwel elke dinsdagmiddag bij de helpdesk in wijkhuis de Ronde in Eindhoven. Daar helpt hij mensen die problemen hebben met hun pc, laptop of tablet. Waar het kan probeert hij een software probleem te detecteren en te verhelpen. Gaat het om een mechanisch probleem, dan geeft hij adviezen voor aanschaf of vervanging. U kunt Peter ook vinden bij de inloop van de HCC elke derde zaterdag van de maand in wijkhuis 't Slot in Eindhoven. Daar zijn dan meerdere leden en kernleden bezig met hun hobby. Ook hier is Peter behulpzaam bij de helpdesk. Verder functioneert Peter als ondersteuner bij lezingen en als helpdeskmedewerker bij de maandelijkse lezing van de Seniorenacademie in zowel Helmond als Eindhoven. En bezoekt u een beurs, nationaal of internationaal, waar de HCC vertegenwoordigd is, dan is de kans groot dat u ook Peter daar als medewerker aantreft. De HCCZOB is trots op Peter en hoopt dat zijn voorbeeld een inspiratie zal zijn voor de andere leden.

Het bestuur van de HCCZOB wenst Peter toe dat hij zijn hobby nog lang bij de HCCZOB mag volhouden en dat we nog lang als kaderlid op hem mogen steunen.

 
Nieuwsbrief
nieuwsbrief 01Nieuws van de HCC!ZOB en aankondigingen van onze activiteiten worden ook in de digitale nieuwsbrief gedaan. Voor HCC!ZOB is dit hèt middel om leden en niet-leden te informeren. Zorg dus dat u die ontvangt. Kost niets!

Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet? Meldt u zich dan aan. Leden kunnen dat doen via de website van de HCC (verderop), niet-leden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

U kunt dat adres ook gebruiken voor het aanvragen van nieuwsbrieven van andere HCC-groeperingen.
Heeft u een artikel voor de Nieuwsbrief? Stuur die dan naar Colette Keuten, met een kopie naar Theo de Kruijf, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer...
 
Website HCC!ZOB
webmaster 03 De website van HCC!ZOB wordt beheerd door Theo de Kruijf.
Wilt u een artikel plaatsen of heeft u een vraag, stuur die dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Artikelen voor de Nieuwsbrief van HCC!zob graag naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Flight Simulation
flightsim 02Beste HCC'ers,

We zijn een afdeling van de HCC-ZOB met de naam Touch&Go. Dat betekent dat we met het vliegprogramma Flightsimulator bezig zijn. Op de inloop-zaterdagen zijn we altijd aanwezig. Daar laten we op het grote videoscherm zien wat de mogelijkheden zijn van dit programma.

Eén keer in de maand hebben we op een donderdag de lesavond. Dan is het mogelijk om met een basiscursus te beginnen. We hebben plaats voor maximaal 5 mensen die serieus van plan zijn om deze cursus te gaan volgen. Het enige dat we vragen is om de eigen spullen mee te brengen: een computer, een joystick, het geïnstalleerde programma en natuurlijk serieuze inzet. Je moet wel lid zijn van de HCC.

Zo'n lesavond begint om 20 uur en gaat door tot 23 uur. Wij zorgen voor de presentatie en andere benodigdheden. Het plan is om in april te beginnen met de eerste lessen. Alles vindt plaats in Eindhoven, wijkgebouw 't Slot, Kastelenplein 167.

Heb je interesse en wil je deelnemen, geef je dan op bij Frits Putters, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Helpdesk-Inloop
helpdesk1 Elke dinsdagmiddag organiseert HCC!ZoB samen met de PTCC een Helpdesk Computerhulp. U kunt bij hier terecht met al uw vragen en problemen op het gebied van computers en tablets.

Vrijwilligers, met kennis van zaken, staan dan voor u klaar en zullen proberen om u verder te helpen. Natuurlijk weten zij ook niet alles, maar samen kom je vaak heel ver.

Waar: Gemeenschaphuis De Ronde, Tongelresestraat 146, 5613 DP Eindhoven
Wanneer: elke dinsdag, in juli en augustus ééns per twee weken.
Tijd: 13:30 - 16:00 uur