Login

Website bezoekers

28961
VandaagVandaag1
GisterenGisteren30
Deze weekDeze week185
Deze maandDeze maand680
Gehele periodeGehele periode28961
Lezing Linux 1 juni 2015
linux04Met Linux Mint 17.1 voelt u zich weer thuis op uw computer! Eind 2014 is Linux Mint 17.1 Rebecca verschenen. Een hoogtepunt, want dit is verreweg de beste Linux die we ooit hebben gehad! De bediening lijkt op die van Windows 7, dus ook Windowsgebruikers zullen zich er direct op thuis voelen. Vooral voor gebruikers van Windows 8 kan dit dus een interessant alternatief zijn.

Linux Mint 17.1 heeft veel programma's aan boord, waaronder een compleet kantoorpakket Libre Office, dat te vergelijken is met Microsoft Office. Libre Office kan goed overweg met vrijwel alle documenten van Microsoft Office. Uiteraard zijn ook de nieuwste Google Chrome en de nieuwste Firefox beschikbaar als webbrowsers. De multimedia-ondersteuning is compleet, u kunt al uw muziek en films meteen afspelen. Bijvoorbeeld met de bekende mediaspeler VLC. Verder is deze Linux veilig, betrouwbaar en stabiel. Met veiligheidsupdates tot mei 2019, dus u kunt er jaren mee vooruit.

Onze presentataor geeft u een rondleiding door al dat moois. Met veel tips en handleidingen, waaronder een handleiding voor installeren naast Windows (tweevoudige opstart met behoud van Windows). Na afloop van de lezing kunt u een installatie-DVD van Linux Mint 17.1 kopen voor 1 euro. Let op, er is slechts een beperkte voorraad aanwezig. Als die op is, dan kunt u nog wel een DVD nabestellen.

Wat: lezing ‫Linux Mint 17.1
Waar: Wijkgebouw 't Slot, Kastelenplein 167, Eindhoven
Wanneer: maandag 1 juni 2015
Tijd: 20.00 uur


 
Nieuwsbrief
nieuwsbrief 01Nieuws van de HCC!ZOB en aankondigingen van onze activiteiten worden ook in de digitale nieuwsbrief gedaan. Voor HCC!ZOB is dit hèt middel om leden en niet-leden te informeren. Zorg dus dat u die ontvangt. Kost niets!

Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet? Meldt u zich dan aan. Leden kunnen dat doen via de website van de HCC (verderop), niet-leden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

U kunt dat adres ook gebruiken voor het aanvragen van nieuwsbrieven van andere HCC-groeperingen.
Heeft u een artikel voor de Nieuwsbrief? Stuur die dan naar Colette Keuten, met een kopie naar Theo de Kruijf, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer...
 
Website HCC!ZOB
webmaster 03 De website van HCC!ZOB wordt beheerd door Theo de Kruijf.
Wilt u een artikel plaatsen of heeft u een vraag, stuur die dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Artikelen voor de Nieuwsbrief van HCC!zob graag naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Helpdesk-Inloop
helpdesk1 Elke dinsdagmiddag organiseert HCC!ZoB samen met de PTCC een Helpdesk Computerhulp. U kunt bij hier terecht met al uw vragen en problemen op het gebied van computers en tablets.

Vrijwilligers, met kennis van zaken, staan dan voor u klaar en zullen proberen om u verder te helpen. Natuurlijk weten zij ook niet alles, maar samen kom je vaak heel ver.

Waar: Gemeenschaphuis De Ronde, Tongelresestraat 146, 5613 DP Eindhoven
Wanneer: elke dinsdag, in juli en augustus ééns per twee weken.
Tijd: 13:30 - 16:00 uur