Eenmalige en bijzondere natuurfilmavond in de Cacaofabriek door IVN Helmond en HCC ZO-Brabant
Bent u een liefhebber van mooie natuurbeelden dan mag u deze film middag niet missen.
zaal
Donderdagmiddafabriekg 8 januari 2015 om 14:00 uur organiseren HCC ZO-Brabant, locatie Helmond en IVN Helmond een gezamenlijke natuurfilmmiddag.
We hebben een heel speciaal programma en doen dit in een bijzonder gebouw, namelijk in de beneden filmzaal van de Cacaofabriek. De za
al is voorzien van comfortabele fauteuils in een getrapte opstelling.

Programma:

Gerrigerrit 3D klein t van Eenbergen uit Nistelrooy, bekend als Gerrit Natuurlijk van Man Bijt Hond, laat voor de pauze door hem gemaakte macro natuurbeelden in 3D zien op een 84 inch 4K/3D toestel.
Deze unieke en zonder meer sensationele beelden zijn gemaakt met door hem aangepaste 3D camera’s. U ziet ongekende details van insecten, vogels en andere natuur en dat in Ultra HD/3D.

jan klein

Zijn maat Jan van der Heijden uit Helmond laat na de pauze full HD natuuropnames zien van vooral Nederlandse vogels, grotendeels gemaakt in de regio ZO-Brabant. Deze opnames zijn door hem gemaakt met door hen zelf aangepaste videocamera’s, gecombineerd met een telescoop. Hiermee zijn full HD opnames over afstanden tot wel 1000 meter mogelijk. Ook hiervan zijn de details en kleuren zonder meer sensationeel te noemen.

Beelden van hem zijn inmiddels door verschillende omroepen gebruikt.
Samen vormen ze een zeer creatief duo die door het land trekken om demo’s/lezingen te geven bij natuurverenigingen en videoclubs.

Gezien de beperkte capaciteit van de filmzaal (max. 60 plaatsen) wordt u gevraagd van te voren een plaats te reserveren waarbij wordt opgemerkt dat vol=vol. U kunt zich aanmelden via email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
De reservering geschiedt op volgorde van binnenkomst.

De voorstelling om 20:00 uur op dezelfde datum is reeds volgeboekt.
Entree voor leden van HCC ZOB en van IVN Helmond bedraagt € 3,00. Voor niet leden bedraagt deze € 5,00.
Betaling contant bij de ingang van de zaal.

Aanvang 14:00 uur.
Locatie: De Cacaofabriek, Cacaokade 1 (GPS Engelseweg), 5705 LA Helmond

 

 
Home entertainment
logo digitalwereld
home entertainment
Op woensdag 18 juni was er in Helmond en op 1 september in Eindhoven een interessante lezing over home entertainment. Door Martin Bekelaar van de HCCZOB werd helder en met humor uitgelegd hoe men thuis op een handige manier door het hele huis kan genieten van de eigen foto's, muziek en video. Van de PPpresentatie is een kopie beschikbaar gesteld in de vorm van een pdf bestand. Die kunt u hier tot half oktober binnenhalen.

 
Helpdesk-Inloop
helpdesk1 Elke dinsdagmiddag organiseert HCC!ZoB samen met de PTCC een Helpdesk Computerhulp. U kunt bij hier terecht met al uw vragen en problemen op het gebied van computers en tablets.

Vrijwilligers, met kennis van zaken, staan dan voor u klaar en zullen proberen om u verder te helpen. Natuurlijk weten zij ook niet alles, maar samen kom je vaak heel ver.

Waar: Gemeenschaphuis De Ronde, Tongelresestraat 146, 5613 DP Eindhoven
Wanneer: elke dinsdag, in juli en augustus ééns per twee weken.
Tijd: 13:30 - 16:00 uur
 
Nieuwsbrief
nieuwsbrief 01Nieuws van de HCC!ZOB en aankondigingen van onze activiteiten worden ook in de digitale nieuwsbrief gedaan. Voor HCC!ZOB is dit hèt middel om leden en niet-leden te informeren. Zorg dus dat u die ontvangt. Kost niets!

Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet? Meldt u zich dan aan. Leden kunnen dat doen via de website van de HCC (verderop), niet-leden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

U kunt dat adres ook gebruiken voor het aanvragen van nieuwsbrieven van andere HCC-groeperingen.
Heeft u een artikel voor de Nieuwsbrief? Stuur die dan naar Colette Keuten, met een kopie naar Theo de Kruijf, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer...
 
Website HCC!ZOB
webmaster 03 De website van HCC!ZOB wordt beheerd door Theo de Kruijf.
Wilt u een artikel plaatsen of heeft u een vraag, stuur die dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Artikelen voor de Nieuwsbrief van HCC!zob graag naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.