Lezing Seniorenacademie 25 september
vlc
Op 25 september 2014 wordt in het kader van de SeniorenAcademie de maandelijkse lezing gehouden. Onderwerp is de media player VLC.

VLC media player is een uitstekend media programma dat in staat is om nagenoeg alle audio- en videobestandsindelingen af te spelen. Zoals avi, mpeg, asf, wmv, mov, flash video, wma, mp3, ogg en aac. Maar met VLC kunt u ook streams afspelen zoals internet radio, audio cd's en dvd's. Verder heeft het programma uitgebreide instellingen om ondertitels van dvd's te detecteren. Zo kunt u met één snelle mediaspeler, in plaats van meerdere, bijna alle audio- en videobestanden zonder problemen bekijken en beluisteren.
Het opensource programma VLC kunt kosteloos van het internet halen bij http://www.videolan.org/

Met deze presentatie laten wij u kennis maken met alle mogelijkheden.
Uiteraard is er ook weer zo’n handige hand-out verkrijgbaar.

Waar: Helmond Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70
Wanneer: donderdag 25 september 2014
Aanvang: 10 uur
 
Lezing Seniorenacademie van 28 augustus in Helmond
vragen
Op 28 augustus was de eerste bijeenkomst na de zomervakantie van de SeniorenAcademie in wijkhuis de Westwijzer in Helmond. Er was geen specifiek onderwerp, maar men kon onder het motto Vraag en Antwoord vragen stellen over alles wat met computers te maken heeft. Presentator Mathieu Geelen had van te voren diverse vragen toegestuurd gekregen en gaf op een rustige en duidelijk manier zijn antwoorden en daarbij ontstond natuurlijk discussie met de aanwezigen.

Bij de lezing werd een PowerPointPresentatie gebruikt en de vraag was of deze niet beschikbaar kon worden gesteld. Het antwoord was vanzelfsprekend ja dat kan. Deze is hier tot half oktober als pdf te bekijken.

De lezing Vraag en Antwoord wordt in december ook in Eindhoven gehouden en wel in in Buurthuis de Ronde, Tongelresestraat 146. Datum en tijd vermelden we op een later tijdstip.
Heeft u vragen voor die bijeenkomst? Stuurt u die dan door aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Het van te voren doorgeven van uw vragen heeft het grote voordeel dat de presentator zich goed kan voorbereiden.

 
Flight Simulation
flightsim 02Beste HCC'ers,

We zijn een afdeling van de HCC-ZOB met de naam Touch&Go. Dat betekent dat we met het vliegprogramma Flightsimulator bezig zijn. Op de inloop-zaterdagen zijn we altijd aanwezig. Daar laten we op het grote videoscherm zien wat de mogelijkheden zijn van dit programma.

Eén keer in de maand hebben we op een donderdag de lesavond. Dan is het mogelijk om met een basiscursus te beginnen. We hebben plaats voor maximaal 5 mensen die serieus van plan zijn om deze cursus te gaan volgen. Het enige dat we vragen is om de eigen spullen mee te brengen: een computer, een joystick, het geïnstalleerde programma en natuurlijk serieuze inzet. Je moet wel lid zijn van de HCC.

Zo'n lesavond begint om 20 uur en gaat door tot 23 uur. Wij zorgen voor de presentatie en andere benodigdheden. Het plan is om in april te beginnen met de eerste lessen. Alles vindt plaats in Eindhoven, wijkgebouw 't Slot, Kastelenplein 167.

Heb je interesse en wil je deelnemen, geef je dan op bij Frits Putters, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Helpdesk-Inloop
helpdesk1 Elke dinsdagmiddag organiseert HCC!ZoB samen met de PTCC een Helpdesk Computerhulp. U kunt bij hier terecht met al uw vragen en problemen op het gebied van computers en tablets.

Vrijwilligers, met kennis van zaken, staan dan voor u klaar en zullen proberen om u verder te helpen. Natuurlijk weten zij ook niet alles, maar samen kom je vaak heel ver.

Waar: Gemeenschaphuis De Ronde, Tongelresestraat 146, 5613 DP Eindhoven
Wanneer: elke dinsdag, in juli en augustus ééns per twee weken.
Tijd: 13:30 - 16:00 uur
 
Home entertainment
logo digitalwereld
home entertainment
Op woensdag 18 juni was er in Helmond en op 1 september in Eindhoven een interessante lezing over home entertainment. Door Martin Bekelaar van de HCCZOB werd helder en met humor uitgelegd hoe men thuis op een handige manier door het hele huis kan genieten van de eigen foto's, muziek en video. Van de PPpresentatie is een kopie beschikbaar gesteld in de vorm van een pdf bestand. Die kunt u hier tot half oktober binnenhalen.

 
Nieuwsbrief
nieuwsbrief 01Nieuws van de HCC!ZOB en aankondigingen van onze activiteiten worden ook in de digitale nieuwsbrief gedaan. Voor HCC!ZOB is dit hèt middel om leden en niet-leden te informeren. Zorg dus dat u die ontvangt. Kost niets!

Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet? Meldt u zich dan aan. Leden kunnen dat doen via de website van de HCC (verderop), niet-leden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

U kunt dat adres ook gebruiken voor het aanvragen van nieuwsbrieven van andere HCC-groeperingen.
Heeft u een artikel voor de Nieuwsbrief? Stuur die dan naar Colette Keuten, met een kopie naar Theo de Kruijf, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer...
 
Website HCC!ZOB
webmaster 03 De website van HCC!ZOB wordt beheerd door Theo de Kruijf.
Wilt u een artikel plaatsen of heeft u een vraag, stuur die dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Artikelen voor de Nieuwsbrief van HCC!zob graag naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.