Nieuwe LinuxLezing 2 februari: Mint versie 17.1 (Rebecca): voel u weer thuis op uw computer!
Enkele maanden geleden is er een nieuwe Linux Mint verschenen: versie 17.1, ook wel genaamd "Rebecca". Een hoogtepunt, want dit is verreweg de beste Linux die we ooit hebben gehad!

De bediening lijkt op die van Windows 7, zodat ook Windowsgebruikers zich er meteen thuis in zullen voelen. Vooral voor gebruikers van Windows 8 kan dit dus een heel interessant alternatief zijn....
Linux Mint Rebecca
Linux Mint 17.1 heeft standaard heel veel programma's aan boord, waaronder een compleet kantoorpakket dat is te vergelijken met Microsoft Office: Libre Office. Libre Office kan goed overweg met vrijwel alle documenten van Microsoft Office.

En uiteraard zijn ook de nieuwste Firefox (standaard aanwezig) en Google Chrome beschikbaar als webbrowsers. De multimedia-ondersteuning is compleet; u kunt al uw films en muziek meteen afspelen, bijvoorbeeld met de bekende mediaspeler VLC.

Verder is deze Linux veilig, betrouwbaar en stabiel. Met veiligheidsupdates tot mei 2019, dus u kunt er vele jaren mee vooruit.

In de presentatie krijgt u een rondleiding door al dat moois. Met veel tips en handleidingen, waaronder een handleiding voor het installeren van Linux Mint naast Windows (tweevoudige opstart met volledig behoud van Windows).

Na afloop van de presentatie kunt u een installatie-DVD van Linux Mint 17.1 kopen voor 1 euro. Let op: er is slechts een beperkte voorraad aanwezig. Als die op is, kunt u nog wel een DVD nabestellen.

Wat: Lezing Linux Mint
Waar: wijkgebouw 't Slot, Kastelenplein 167 Eindhoven
Wammeer: Maandag 2 februari
Aanvang: 20.00 uur
 
Home entertainment
logo digitalwereld
home entertainment
Op woensdag 18 juni was er in Helmond en op 1 september in Eindhoven een interessante lezing over home entertainment. Door Martin Bekelaar van de HCCZOB werd helder en met humor uitgelegd hoe men thuis op een handige manier door het hele huis kan genieten van de eigen foto's, muziek en video. Van de PPpresentatie is een kopie beschikbaar gesteld in de vorm van een pdf bestand. Die kunt u hier tot half oktober binnenhalen.

 
Helpdesk-Inloop
helpdesk1 Elke dinsdagmiddag organiseert HCC!ZoB samen met de PTCC een Helpdesk Computerhulp. U kunt bij hier terecht met al uw vragen en problemen op het gebied van computers en tablets.

Vrijwilligers, met kennis van zaken, staan dan voor u klaar en zullen proberen om u verder te helpen. Natuurlijk weten zij ook niet alles, maar samen kom je vaak heel ver.

Waar: Gemeenschaphuis De Ronde, Tongelresestraat 146, 5613 DP Eindhoven
Wanneer: elke dinsdag, in juli en augustus ééns per twee weken.
Tijd: 13:30 - 16:00 uur
 
Nieuwsbrief
nieuwsbrief 01Nieuws van de HCC!ZOB en aankondigingen van onze activiteiten worden ook in de digitale nieuwsbrief gedaan. Voor HCC!ZOB is dit hèt middel om leden en niet-leden te informeren. Zorg dus dat u die ontvangt. Kost niets!

Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet? Meldt u zich dan aan. Leden kunnen dat doen via de website van de HCC (verderop), niet-leden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

U kunt dat adres ook gebruiken voor het aanvragen van nieuwsbrieven van andere HCC-groeperingen.
Heeft u een artikel voor de Nieuwsbrief? Stuur die dan naar Colette Keuten, met een kopie naar Theo de Kruijf, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer...
 
Website HCC!ZOB
webmaster 03 De website van HCC!ZOB wordt beheerd door Theo de Kruijf.
Wilt u een artikel plaatsen of heeft u een vraag, stuur die dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Artikelen voor de Nieuwsbrief van HCC!zob graag naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.